Ajankohtaista

Vaarankylän latureittien maastossa metästöitä

Kuvassa punaisella rengastetulla alueella tehdään metsätöitä, joten alueella ja latupohjalla liikkuvia toivotaan kiinnittämään erityistä huomiota turvallisuuteen.


Ensilumenladun kausikorttien ennakkomyynti alkaa ma 2.9. – alennettu hinta Sotkamon kuntalaisille


Lasten ja Nuorten sekä Työikäisten Liikuntaryhmät 2019 – 2020

Sotkamon kunnan järjestämät liikuntaryhmät lapsille ja nuorille sekä työikäisille on julkaistu.
Löydät ne kohdasta liikuntapalvelut.


Rantavalvonta Hiukan uimarannalla 2019

RANTAVALVONTATIEDOTE 2019


TIEDOTE NAAPURINVAARAN LUONTO- JA KULTTUURIPOLUN KÄYTTÖRAJOITUS

Naapurinvaaran luonto- ja kulttuuripolun käyttörajoitus                              

Naapurinvaaran luonto- ja kulttuuripolku kulkee Sotkamossa alueella, joka on Suomessa harvinainen perinnemaisema. Alueen säilyttämiseksi ainutlaatuisena alueita hoidetaan laiduntamalla. Laiduntavat eläimet ovat uhanalaista Itäsuomen karjaa (kyyttöjä) sekä Aberdeen Angus –rotuisia lehmiä, vasikoita ja sonni. Laiduntamiselle on ELY-keskuksen lupa.

Sotkamon kunnan, karjan omistajien ja laidunmaan omistajien yhteistyössä käymien keskusteluiden johdosta sekä Kainuun ELY-keskuksen kannanotto asiaan huomioiden, on päätetty, että luontopolun käyttäjien ja eläinten turvallisuuden vuoksi Aberdeen Angus –karjan laiduntamisen aikana 4.6. – 30.6.2018 ei suositella poluston laajamittaista käyttöä. Laiduntaminen voi myös jatkua heinäkuun alku viikoilla ja asiasta tiedotetaan tuolloin lisää. Kulkeminen polustolla kyseisellä ajalla tapahtuu omalla vastuulla. Poluston infopisteissä on tiedotteet asiasta.

Kyytöt laiduntavat alueella kesäkuusta syyskuun puoleen väliin saakka. Niitä saattaa kohdata reitin läntisellä osuudella, reittiä etelään kuljettaessa. Kyytöt ovat rauhallisia eläimiä eivätkä häiritse ihmistä mutta saattavat pelätä koiria. Tämä pyydetään huomioimaan koiran kanssa polustolla kulkiessa.

Naapurinlouhen kodalle on mahdollista kulkea vaihtoehtoista reittiä: Naapurinvaarantieltä koulua vastapäätä Perttulantietä 900 metriä. Perttulan talolla on P-paikka, opastetaulu ja –viitat kodalle. Matkaa kodalle on n. 750 m.


Hiihtolatuverkoston kunnossapidon kustannuksiin osallistuneet matkailutoimijat

Kiitos latuverkoston ylläpitoon osallistuneet matkailutoimijat:

Sotkamon kunta vastaa hiihtolatujen kunnossapidosta Sotkamossa ja Vuokatissa.
Kunnan taloudelliset resurssit eivät kuitenkaan mahdollista koko latuverkoston kunnossapitoa yksin, joten matkailuyrittäjien tuki on erittäin tärkeää.
Hyvin hoidettu ja laadukas latuverkosto on merkittävä asia Sotkamo-Vuokatti alueen matkailun kehittämiselle sekä kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä.


Käyttäjäkysely liikuntapaikkojen kunnossapidosta

Anna palautetta liikuntapaikkojen kunnossapidosta.

Sotkamon kunnan liikuntapalvelujen tavoite on tarjota kilpailukykyisiä suorituspaikkoja ja monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Sotkamon kunnan liikuntapalvelut selvittää käyttäjäkyselyllä liikuntapaikkojen kunnossapidon toteutumista talvikaudella 2018 – 2019.

Linkki käyttäjäkyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/440040EC679A3E4E

Vastausaika päättyy 14.6.2019


Saa hyppiä! -perheliikuntakiertue Sotkamossa 22.5. klo 17-19

Saa hyppiä! -perheliikuntakiertue Sotkamossa 22.5. klo 17-19

 

Jo perinteeksi muodostuneella Saa hyppiä! -perheliikuntakiertueella luvassa pomppulinnan tuomaa riemua, monipuolista tekemistä huoltajille yhdessä lasten kanssa sekä vahvistusta oman perheen hyvinvointiin. Tapahtuma toteutetaan Salmelan koulun lähiliikunta-alueella 22.5.2019 klo 17-19. Huonon sään sattuessa tapahtuma järjestetään läheisessä liikuntasalissa. Tapahtuma on maksuton.

 

Lisätietoja:

Kainuun Liikunta ry, Saara Salonpää, 044-5325929, saara.salonpaa@kainuunliikunta.fi

www.kainuunliikunta.fi ja Facebook-tapahtuma Saa hyppiä -perheliikuntakiertue


LIIKUNTASALIEN VAKIOVUOROJEN HAKU LV 2019-2020


Lasten kesäliikkarit 2019

Avaa tästä kesäliikkarit 2019